ShortleaseLand
Ook starters en ZZP'ers zijn van harte welkom
Bel ons:
088 700 1888
Menu


Benzine of diesel lease

De keuze voor een nieuwe leaseauto is door het grote aanbod niet de makkelijkste klus. Welk model spreekt u aan? Wilt u een nieuwe of tweedehandsauto leasen? Welke kleur auto wilt u rijden? Dat zijn allemaal vragen waar u over na moet denken. Als u eenmaal een keuze heeft kunnen maken, moet er nog nagedacht worden of u het beste een benzine of diesel kunt leasen. Voor ondernemers staat besparen op middelen vaak bovenaan het prioriteitenlijstje. Daar hoort ook de leaseauto bij. Met de brandstofkeuze kan veel worden bespaard, maar dan moet er uiteraard goed over nagedacht worden wat het voordeligst is voor u. Wij helpen u daar graag bij.

Wij denken met u mee

Als u een aanvraag bij ons doet voor een benzine- of dieselauto, dan denken wij altijd met u mee of dit een verstandige keuze is voor uw situatie. Afhankelijk van de kilometrage en het model auto zullen wij u adviseren of een benzine of diesel leasen goedkoper voor u is. Hiervoor nemen wij de actuele diesel- en benzineprijzen mee, evenals de maandelijkse leasekosten (inclusief belastingen) en het aantal kilometers dat u rijdt.

Omslagpunt

Aan de hand van het omslagpunt kunnen we bepalen of een diesel of benzineauto goedkoper is. Dit omslagpunt ligt voor elk model ergens anders. Of een benzine of diesel voor u voordeliger is, is daarnaast afhankelijk van uw situatie. De wegenbelasting van een dieselauto ligt vele malen hoger dan die van een benzineauto. Een dieselmotor stoot namelijk meer CO2 uit. Daarentegen liggen de dieselprijzen echter wel lager dan de benzineprijzen. Daarom is een diesel enkel goedkoper als er jaarlijks veel kilometers mee wordt gereden. Bovendien is de inkoop van dieselauto’s over het algemeen duurder dan die van benzineauto’s. Dit zie je terug in de maandelijkse leasekosten.

Bijvoorbeeld

Stel: een dieselauto leasen kosten 125 euro per maand (all-in) extra in vergelijking met een benzineauto. Om deze kosten terug te verdienen kunt u uiteraard diesel tanken, wat goedkoper is dan benzine. U bespaart bijvoorbeeld ongeveer 0,035 euro op brandstofkosten per kilometer. Deel de 125 euro die u maandelijks meer betaalt door 0,035 euro per kilometer. De uitkomst van deze som, 3.571, is het aantal kilometers dat u minimaal per maand moet rijden om voordeliger uit te zijn met het leasen van een diesel. Elke kilometer die u ná 3.571 kilometer aflegt, bespaart u 0,035 cent.

14% bijtelling

Dealerleasing heeft nog een groot aanbod in 14% bijtelling auto’s die u ook in 2016 kunt leasen. Sommige modellen kunt u soms zelfs nog tot 2021 met 14% bijtelling leasen. Er zitten zowel benzine- als dieselauto’s in deze categorie.