ShortleaseLand
Ook starters en ZZP'ers zijn van harte welkom
Bel ons:
088 700 1888
Menu


Audi-rijders vaakst bekeurd, weinig schade

Uit onderzoek blijkt dat leaserijders met een Audi in 2015 de meeste bekeuringen hebben gekregen. Zij ontvingen vorig jaar gemiddeld maar liefst zeven verkeersboetes tegenover gemiddeld twee bekeuringen die Renault leaserijders op de mat kregen. Dat maakt mensen die een Renault leasen de meeste nette bestuurders. Nissan-rijders en Peugeot-rijders ontvingen daaropvolgend de minste bekeuringen.

Weinig schade

Hoewel Audi-rijders regelmatig de fout in gaan, hebben ze wel rijvaardigheden in huis. Ze rijden namelijk relatief gezien niet veel schade. Honda-, Lexus- en Seat-leasers kunnen worden gezien als de grootste brokkenpiloten. Mensen die een Kia, Dacia of Mitsubishi leasen hebben het minst vaak schade gemeld in 2015.

Hoge bekeuringen

Als je een auto leaset, betaalt de leaserijder uiteraard zelf de boete, niet de leasemaatschappij. Betaalt je werkgever de kosten van je leaseauto, dan betekent dat in de meeste gevallen niet dat zij ook de bekeuringen betalen. Houd hier dus rekening mee en hou je aan de verkeersregels. Bekeuringen worden door de overheid meestal niet verlaagd, maar verhoogd. Zo zijn snelheidsovertredingen vanaf 2016 weer 1,1 procent duurder geworden dan het jaar ervoor. Daar komen nog eens 2 euro administratiekosten extra bij, wat neerkomt op een bedrag van negen euro administratiekosten per boete.

Te hard rijden in Frankrijk

Rijd je in Frankrijk door rood licht? Dan kan je meer te wachten staan dan een bekeuring. Er wordt namelijk gewerkt aan een puntensysteem dat ervoor kan zorgen dat bij een verkeersovertreding je auto in beslag wordt genomen of dat je zelfs een rijverbod opgelegd krijgt. Dit systeem wordt volledig gedigitaliseerd: je begint met 12 punten en kan punten kwijtraken bij overtredingen. Ook willen de Fransen bumperklevers, hard rijdende auto’s met caravans en snelheidsduivels aanpakken door middel van het inzetten van drones, radars en camera’s. Het is dus oppassen geblazen in Frankrijk, ook als je op vakantie bent.