Het huren van een auto kan een goede optie zijn voor wie tijdelijk een voertuig nodig heeft, bijvoorbeeld voor een vakantie, wanneer een auto gerepareerd moet worden of wanneer je voor je werk een tijdelijke opdracht hebt. Er zijn echter verschillende aspecten waar je op moet letten om onvoorziene kosten en andere verrassingen achteraf te voorkomen. In deze blog delen we enkele zaken waar je op moet letten bij het huren van een auto.

 

Verzekering

Een van de belangrijkste aspecten bij het huren van een auto is de verzekering. Het is belangrijk om te begrijpen welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de huurprijs en welke verzekeringen je optioneel kunt toevoegen. Bij de meeste verhuurbedrijven zit een basisverzekering inbegrepen bij de huurprijs, waar een hoog eigen risico aan verbonden zit. Aanvullende verzekeringen kunnen het eigen risico verlagen of de kosten in zijn geheel wegnemen, bijvoorbeeld in het geval van diefstal van de auto. Bij Shortleaseland zijn standaard een autoverzekering en een inzittendenverzekering inbegrepen. Dit betekent dat de auto, jijzelf, eventuele passagiers en bezittingen zijn verzekerd. 

 

Toegestane aantal kilometers

Het is belangrijk om te controleren hoeveel kilometer bij je huurcontract is inbegrepen. Bij de meeste verhuurbedrijven zijn maar een beperkt aantal kilometers inbegrepen, waarbij je moet bijbetalen voor de extra gereden kilometers. Afhankelijk van waarvoor je de auto wilt gebruiken, is het dus goed om de meerkosten van de gereden kilometers te berekenen en een beeld te krijgen van het totale kostenplaatje. Bij Shortleaseland spreek je bij aanvang van het contract het aantal kilometer dat je per jaar mag rijden af, welke omgerekend kan worden naar het aantal toegestane kilometers per maand. 

 

Pechhulp

Controleer altijd of pechhulp is inbegrepen bij je huurovereenkomst. Hoewel we hopen het niet nodig te hebben, kan pech onderweg altijd voorkomen en is het fijn om te weten dat hulp beschikbaar is zonder extra kosten. Bij sommige verhuurbedrijven zit pechhulp niet inbegrepen, dus is het altijd belangrijk om dit van tevoren te checken. Bij Shortleaseland zit pechhulp standaard inbegrepen bij de huurprijs en vervangend vervoer na 24 uur.

 

Ophaal- en inleverlocatie

De keuze van ophaal- en inleverlocatie kan ook een grote invloed hebben op de huurprijs. Zo kan het ophalen en inleveren van een auto bij de luchthaven duurder zijn en kan het zijn dat je de auto weer moet inleveren op de plek waar je deze ook hebt opgehaald. Bij Shortleaseland bieden we een ophaal- en afleverservice voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om de auto op te halen of terug te brengen op locatie. Voor het afleveren op locatie wordt een prijs van €75 excl. btw gerekend en voor het ophalen op locatie wordt een prijs van €100 excl. btw gerekend.  

 

Extra bestuurders

Het toevoegen van extra bestuurders aan je huurcontract kan handig zijn, bijvoorbeeld als andere collega’s of gezinsleden de auto ook willen gebruiken. Veel autoverhuurbedrijven rekenen extra kosten voor het toevoegen van een extra bestuurder aan het huurcontract. Bij Shortleaseland kun je een extra bestuurder toevoegen aan het contract voor €19 extra per maand. 

 

Conclusie

Het huren van een auto kan erg handig zijn, maar vereist planning en aandacht voor de besproken punten. Het is altijd belangrijk om je goed in te lezen in de voorwaarden en opties, zodat je weet waar je aan toe bent en je met een gerust hart de weg op kunt gaan. Neem de tijd om je in te lezen in het contract en voorkom verrassingen achteraf!

 

De voordelen van Shortleaseland

  • Levering in heel Nederland
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Binnen 5 min een offerte
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?