Ben je op zoek naar een leaseauto waarmee je comfortabel en duurzaam de herfst door kunt komen? Dan is een elektrische auto de perfecte keuze! Natuurlijk zijn elektrische auto’s ideaal voor wie milieubewust wilt rijden, maar wist je dat ze ook specifieke voordelen bieden in de herfst? In deze blog nemen we je mee door enkele redenen waarom juist in de herfst een elektrische auto een slimme keuze is.

1. Grip en Stabiliteit

In de herfst zorgen vallende bladeren en regen regelmatig voor natte en gladde wegen. Daarom is het extra belangrijk om in de herfst een auto te hebben met goede wegligging, grip en stabiliteit om de glibberige wegen te trotseren. Aangezien de batterij bij elektrische auto’s meestal wordt geplaatst in de bodem van de auto, ligt het zwaartepunt van de auto lager en heeft de auto dus een betere wegligging en wendbaarheid. Bovendien profiteer je van moderne en geavanceerde technologieën, waaronder een geavanceerd tractiecontrolesysteem, die ervoor zorgt dat je optimaal grip behoudt op de natte herfstwegen.

2. Warmtecomfort

Tijdens de herfst willen we er natuurlijk allemaal graag warm en knus bijzitten, ook als je aan het reizen bent. En wat is er dan beter dan een comfortabele, warme auto? Elektrische auto’s zijn uitgerust met efficiënte verwarmingssystemen die je auto snel en efficiënt kunnen opwarmen. Een groot bijkomend voordeel is dat je meestal de verwarming van tevoren kunt inschakelen via een app terwijl de auto nog aan de laadpaal staat zodat je nooit meer in een koude, kille auto hoeft te stappen én je ook geen energie van de accu verbruikt om de auto op te warmen.

3. Milieuvriendelijk en Duurzaam

Tijdens de herfst verandert alles van kleur en wordt de natuur schilderachtig mooi. Om hier nog jaren van te kunnen genieten, is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. Elektrische auto’s zijn de ideale keuze als je milieubewust en duurzaam wilt gaan rijden, onder andere omdat ze over hun gehele levensduur meer dan 60% minder CO2 uitstoten dan auto’s op fossiele brandstof.

4. Minder onderhoud

Door de wisselende weersomstandigheden in de herfst neemt de kans op slijtage toe. Het is daarom belangrijk om je auto goed te onderhouden. Als je zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn voor het onderhoud van je leaseauto, is een elektrische auto een uitstekende keuze. Daarnaast blijkt uit onderzoek van BOVAG en RAI Vereniging dat in 2021 het onderhoud van elektrische auto’s over het algemeen goedkoper was dan dat van traditionele voertuigen. Voor een traditionele brandstofauto was je gemiddeld €529 per jaar kwijt, terwijl dit gemiddeld €340 was voor een elektrische auto.

Waarom een elektrische auto meestal goedkoper is in onderhoud dan een traditioneel voertuig? Elektrische auto’s zijn veel eenvoudiger en hebben minder bewegende onderdelen die ook regelmatig onderhoud nodig hebben. Bovendien maken elektrische auto’s gebruik van regeneratief remmen, waardoor de remblokken minder snel zullen slijten en dus ook minder snel aan vervanging toe zijn. Kortom, elektrische auto’s zijn eenvoudiger en goedkoper te onderhouden dan traditionele voertuigen. Als je een leaseauto bij Shortleaseland overweegt, hoef je je sowieso geen zorgen te maken over de onderhoudskosten, want deze zijn inbegrepen zijn in het maandelijkse leasebedrag.

5. Ontspannen Rijervaring

De herfst brengt het geluid van regen, het ritselen van bladeren en het getjilp van vogels met zich mee. Met een elektrische auto kun je hier optimaal van genieten, omdat ze vrijwel geruisloos over de weg rijden. Hierdoor kun je genieten van een ontspannen rijervaring, waardoor je helemaal tot rust kunt komen terwijl je onderweg bent.

Conclusie

De herfst is een prachtig seizoen dat de schoonheid van de natuur laat zien, maar brengt ook specifieke uitdagingen met zich mee. Kiezen voor een elektrische auto helpt je al deze uitdagingen aan te gaan. Of het nu gaat om comfort, grip en stabiliteit, milieuvriendelijkheid, verminderd onderhoud of een ontspannen rijervaring, met een elektrische auto geniet je optimaal van de herfst. Als je op zoek bent naar een nieuwe leaseauto, overweeg dan zeker een elektrische auto en bekijk ons aanbod via onderstaande knop.

Elektrisch aanbod

De voordelen van Shortleaseland

  • Levering in heel Nederland
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Binnen 5 min een offerte
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?