Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de voordelen van het elektrificeren van hun wagenpark. Door de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen en de daaraan verbonden kostenbesparingen zijn zij gemotiveerd om hun wagenpark te verduurzamen. Maar hoe kunnen ze hun medewerkers aanzetten tot het kiezen van een elektrische auto? In deze blog proberen we antwoord te geven op deze vraag.

Wat is Wagenpark Elektrificeren?

Steeds meer bedrijven kiezen voor het elektrificeren van hun wagenpark. Dit betekent dat ze hun auto’s vervangen voor elektrische auto’s. Aan het elektrificeren van een wagenpark zijn verschillende voordelen verbonden. Allereerst zijn elektrische auto’s een stuk milieuvriendelijker, aangezien ze veel minder schadelijke stoffen uitstoten dan auto’s met een verbrandingsmotor. Zo dragen elektrische auto’s bij aan de vermindering van de luchtvervuiling en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast is het rijden in een elektrische auto over het algemeen ook goedkoper, omdat ze een stuk minder onderhoud nodig hebben en de prijs van elektriciteit over het algemeen lager ligt dan de prijs van benzine of diesel. Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig doordat ze minder bewegende onderdelen bevatten en ook weinig onderdelen en vloeistoffen hebben die regelmatig moeten worden vervangen. Tot slot beschikken elektrische auto’s vaak over de nieuwste technologieën, zoals bijvoorbeeld de nieuwste veiligheids- en infotainmentsystemen.

Proefrit Maken met Elektrische Auto

Een goede manier om medewerkers aan te moedigen om voor elektrische auto’s te kiezen, is door ze in contact te brengen met deze auto’s. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een proefrit. Laat medewerkers kennismaken met het rijden in een elektrisch voertuig en laat ze alle voordelen zelf ervaren. Dit is een van de manieren waarop je medewerkers kunt motiveren om voor een elektrische auto te kiezen. Verder is het altijd goed om de voordelen van elektrisch rijden duidelijk te communiceren en je medewerkers te voorzien van voldoende informatie met betrekking tot elektrisch rijden. Tot slot kunnen bedrijven ook overwegen om bepaalde voordelen aan te bieden bij de aanschaf of lease van een elektrische auto. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld extra korting geven aan medewerkers bij de aanschaf of lease van een elektrisch voertuig, of kunnen een kleine vergoeding aanbieden voor de medewerkers die elektrisch rijden.

Conclusie

In deze blogpost hebben we besproken wat het inhoudt om een wagenpark te elektrificeren, wat de voordelen zijn van een elektrisch wagenpark en hebben we enkele manieren besproken waarmee je medewerkers kan stimuleren om voor een elektrische auto te kiezen. Bekijk hier ons elektrische aanbod.

 

De voordelen van Shortleaseland

  • Levering in heel Nederland
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Binnen 5 min een offerte
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?