Wanneer je op zoek bent naar een auto voor een bepaalde periode, zie je waarschijnlijk zowel huren als leasen voorbij komen. Er wordt vaak gedacht dat er grote verschillen zijn tussen leasen en huren, maar in de praktijk zijn er eigenlijk veel overeenkomsten. Veel mensen maken niet de afweging wat nu voordeliger is: leasen of huren? En dat is natuurlijk zonde, want in bepaalde gevallen is (short)leasen voordeliger. In dit artikel leggen we de overeenkomsten en verschillen uit. Zo kun je zelf bepalen of het slimmer is om te gaan leasen of huren.

Wat zijn de overeenkomsten tussen leasen en huren?

  • De huur- of leaseauto blijft eigendom van de verhuur- of leasemaatschappij.
  • Je betaalt een bepaald bedrag om de auto te mogen gebruiken voor een specifieke periode.
  • Het is all inclusive. Dit betekent inclusief verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud.
  • Hoe luxer de auto, des te meer je betaalt per maand.

Wat zijn de verschillen tussen leasen en huren?

Het korte antwoord: de prijs en het aanbod.

Autoverhuurbedrijven zijn van origine vaak ingesteld op korte huur. Steeds meer autoverhuurbedrijven zien echter ook kansen voor ‘lange huur’. Ze bieden dan een huurauto aan voor meerdere weken of zelfs maanden. De prijzen zijn dan vaak aan de hogere kant en je rijdt in oudere, gebruikte auto’s die ook voor de korte huur zijn ingezet. Bij huren wordt er ook altijd gesproken over een ‘vergelijkbaar model’ huren. Dit betekent dat je in veel gevallen niet een voertuig, maar een categorie kiest.

Bij leasen wordt er vaak gesproken over de term shortlease als het aankomt op het huren met een periode vanaf 1 maand. Shortlease zit eigenlijk tussen leasen en huren in. Het is in de meeste gevallen goedkoper dan lang huren en flexibeler dan lange leasecontracten. Daarnaast kies je een specifieke auto die je gaat shortleasen en niet een categorie. De bijkomende voordelen zijn dat een shortlease auto meer voelt als jouw eigen auto en dat de auto minder eigenaren heeft gehad dan een huurauto die dagelijks wordt ingezet voor verschillende doeleinden.

Zoek je dus een auto voor enkele dagen, dan is huren (of lenen van iemand anders) een goede optie. Wanneer je een auto zoekt voor één maand of langer, is het verstandig om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van shortlease.

 

De voordelen van Shortleaseland

  • Grootste aanbod van Nederland
  • Soepele acceptatie 
  • Binnen 24 uur rijden
  • Levering in heel Nederland

Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?