Het is alweer maart en dat betekent ook dat het alweer bijna lente is! Tijd dus voor een frisse start met een schone auto. Een goede wasbeurt is het halve werk, maar er zijn nog voldoende andere dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je auto lenteproof is. Lees hier al onze tips.

1. Controleer de bandenspanning

De bandenspanning zou regelmatig gecontroleerd moeten worden. Als je bandenspanning te hoog of te laag is, dan kan het zijn dat je banden sneller slijten, dat je minder grip hebt op het wegdek, maar ook dat je meer brandstof verbruikt. Je kunt de bandenspanning zelf controleren bij een tankstation.

2. Controleer alle vloeistoffen

Controleer de ruitenwisservloeistof, motorolie en koelvloeistof en vul deze bij indien nodig. Al deze vloeistoffen zijn belangrijk om de auto goed en soepel te laten rijden. Voorkom oververhitting van je motor door de koelvloeistof tijdig bij te vullen en zorg dat er voldoende ruitenwisservloeistof in je auto zit om bijvoorbeeld je ramen weer insectenvrij te krijgen.

3. Controleer de koplampen

Ondanks dat het weer langer licht blijft, is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je koplampen in goede staat zijn. Als de koplampen niet goed werken, is het namelijk moeilijker om ‘s nachts te rijden en loop je ook een groter risico op een ongeluk. Zorg ervoor dat je koplampen schoon zijn en dat alle lampjes werken.

4. De ruitenwissers

Ruitenwissers zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed zicht hebt tijdens het rijden. In de winter kunnen de ruitenwissers snel slijten door de kou en daarnaast kan er ook veel vuil op komen, waardoor ze minder goed werken. Zorg er dus voor dat je de ruitenwissers schoonmaakt en vervangt als ze versleten zijn.

5. Controleer de remmen

De remmen moeten in de winter harder werken door sneeuw en ijs op het wegdek. Daarnaast kan het strooizout zorgen voor eventuele oxidatie. Het vuil en de kou kunnen er dus voor zorgen dat de remmen minder goed werken. Zorg ervoor dat je ze goed controleert voordat je weer de weg op gaat in de lente.

6. Controleer de airconditioning

Het is weer bijna lente en dat betekent natuurlijk dat de temperaturen weer wat hoger worden. Dit betekent ook dat het fijn is als je de temperatuur binnen de auto gemakkelijk kan regelen met de airco. Controleer de airco, zorg dat de airco schoon is en dat hij gevuld is, zodat problemen voorkomen worden.

7. Maak je auto schoon

Een schone auto is niet alleen mooier om naar te kijken, maar het rijdt ook fijner! Aangezien de temperaturen weer gaan oplopen, is het de ideale tijd om jouw auto weer eens grondig schoon te maken. Daarnaast is het ook erg belangrijk om je ruiten extra goed schoon te maken, want door de laaghangende zon kan je zicht anders beperkt worden.

Is je auto toe aan onderhoud?

Is je auto toe aan onderhoud? Maak dan een afspraak via onderstaande link.

Plan een onderhoudsafspraak

Het reguliere onderhoud van al onze leaseauto’s wordt verzorgd door ons netwerk van garages. Er is altijd een garage bij je in de buurt.

 

De voordelen van Shortleaseland

  • Grootste aanbod van Nederland
  • Soepele acceptatie 
  • Binnen 24 uur rijden
  • Levering in heel Nederland

Bekijk het shortlease aanbod

Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?