De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Als je van plan bent om een lening, hypotheek of andere financieringsvorm af te sluiten, is het belangrijk dat je je bewust bent van de betrokken instanties. Het BKR is een van deze instanties en speelt vaak een belangrijke rol wanneer je een krediet- of leaseaanvraag doet. In dit artikel bespreken we wat het BKR is, wat het BKR doet en hoe shortleasen met een negatieve BKR-registratie werkt.

Wat is het BKR?

Het BKR is een instantie waar financiële instellingen informatie kunnen verstrekken over hun klanten. Elke lening van meer dan €250- wordt geregistreerd bij het BKR. Dit geldt ook voor een schuld op je creditcard, het kopen van een product op afbetaling of in het rood staan. Voor zakelijke kredieten geldt hier een ondergrens van €1.000,-. De informatie in de database van het BKR kan geraadpleegd worden door financiële instellingen en kan gebruikt worden om te beoordelen of een klant een krediet aan kan gaan. Als iemand al eerder een krediet heeft afgesloten, maar niet of te laat heeft betaald, ontvangt deze persoon een negatieve BKR-registratie. Een negatieve BKR-registratie kan de beoordeling van de financiële instelling beïnvloeden, waardoor je mogelijk geen krediet meer kunt ontvangen.

Hoe werkt shortleasen met negatieve BKR?

Bij veel leasemaatschappijen is het niet mogelijk om te leasen met een negatieve BKR-registratie. Dit komt onder andere doordat je meestal een betalingsverplichting aangaat voor de lange termijn. De leasemaatschappij beoordeelt in dat geval jouw financiële situatie; zien ze een negatieve BKR-registratie, dan wordt je leaseaanvraag afgewezen.

Als je een kortlopend krediet aan wilt gaan, van maximaal 12 maanden, dan wordt er niet naar een BKR-registratie gekeken. Bij het aangaan van een shortlease contract, met een duur van maximaal 12 maanden, wordt dus ook geen BKR-check gedaan. Daarnaast is een shortlease contract erg flexibel, waardoor de financiële risico’s laag zijn.

Shortleasen met negatieve BKR bij Shortleaseland

Bij Shortleaseland kan 80% van de mensen met een negatieve BKR-registratie alsnog een auto shortleasen. We hebben een soepel acceptatiebeleid, waarbij we niet kijken naar de cijfers, maar ons oordeel baseren op het vertrouwen dat we in jou en jouw onderneming hebben. We vertrouwen erop dat je zelf goed kunt inschatten of je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd wat het BKR is, wat het BKR doet en hoe het shortleasen met een negatieve BKR-registratie werkt. Het BKR speelt dus vaak een belangrijke rol wanneer je een lening, hypotheek of andere financiering wilt afsluiten. Als je een shortlease contract wilt afsluiten is een negatieve BKR-registratie in veel gevallen geen probleem, omdat het in feite een kortlopend krediet is. Shortleasen is dus een goede mobiliteitsoplossing indien je een negatieve BKR-registratie hebt.

 

De voordelen van Shortleaseland

  • Grootste aanbod van Nederland
  • Soepele acceptatie 
  • Binnen 24 uur rijden
  • Levering in heel Nederland
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?