Kiezen voor de elektrische leaseauto?
Kiezen voor de elektrische leaseauto?

Kiezen voor de elektrische leaseauto?

We leven bij het schrijven van dit blog in een turbulente tijd. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zet energieprijzen op een ongekende manier onder druk. Wie had ooit kunnen denken dat brandstofprijzen zo ver boven 2 euro konden uitkomen? En het einde van de stijging is nog niet in zicht. Het zal de overstap naar andere energiebronnen versnellen. 

 

Bedrijven met leaseauto’s zullen steeds vaker kiezen voor elektrisch aangedreven modellen. Dat bespaart brandstofkosten, geeft het bedrijf een milieuvriendelijker imago en getuigt van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ook gelden er nog subsidies voor het investeren in laadpalen op het bedrijfsterrein. Elektrische auto’s zijn weliswaar nog duurder in aanschaf maar vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Naarmate het aandeel elektrisch zal stijgen, zullen ook de aanschafprijzen naar verwachting gaan dalen. Uit onderzoek blijkt dat restwaardes van elektrische auto’s gunstig zijn, waarbij de accu’s nauwelijks aan capaciteit inboeten.  

Het rijdt fijner!

Het rijden met een elektrische auto’s heeft veel voordelen. De kosten van elektriciteit liggen veel lager dan de kosten van benzine en diesel. Het maximale vermogen (koppel) is op elke toerental volledig beschikbaar en de auto’s zijn veel stiller. Schakelen is verleden tijd en de auto kan via remmen op de motor weer de accu bijladen. Elektrische auto’s zijn over het algemeen ook wat rijker uitgerust. Het ontbreken van een verbrandingsmotor zorgt ook voor meer binnenruimte. En voor minder onderhoudsbeurten, want de elektrische auto heeft veel minder bewegende delen. Belangrijkste tegenargument is natuurlijk de actieradius, maar daar worden de laatste jaren belangrijke verbeteringen in behaald. Ook de laadtijden worden korter, met krachtige snel-laders waar steeds meer auto’s mee overweg kunnen. Belangrijk is ook dat we het aanbod van elektrische modellen sterk zien groeien, en daarmee zijn er dus meer keuzemogelijkheden. 

Fiscale voordelen berijders

De overheid stimuleert elektrisch rijden en daardoor betalen berijders minder bijtelling voor een elektrische leaseauto. In 2022 is dat 16% bijtelling tot een cataloguswaarde van €35.000,-. Over het meerdere wordt het standaardtarief van 22% betaald. Deze regeling geldt voor een periode van vijf jaar. In de komende jaren wordt het percentage van de lagere bijtelling steeds wat verhoogd, tot 22% in 2026. Hoe eerder men overstapt, hoe meer voordeel er dus nog genoten wordt. 

Interesse? Vraag ons naar de mogelijkheden

We kunnen ons voorstellen dat er vragen rijzen over elektrisch rijden. Met shortlease worden veel vragen al snel weggenomen. Er kan dan immers snel tussentijds worden gewisseld, met veel flexibiliteit. 

Heeft u interesse in een elektrische auto of vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Bekijk het aanbod in elektrische auto’s

Categorieën
Shortlease Nissan Leaf
Shortlease Nissan Leaf
Vanaf 889,- p/mnd
Hatchback
Automaat
incl. BTW
Shortlease Skoda Karoq
Shortlease Skoda Karoq
Vanaf 859,- p/mnd
SUV
Automaat
Handgeschakeld
excl. BTW
Leasen zonder BKR registratie

Leasen zonder BKR registratie

Johanna van Veldhoven
12 januari 2022
Bij de meeste leasemaatschappijen word je leaseovereenkomst als lening geregistreerd bij het BKR, waardoor je mogelijkheden om vreemd...
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waar kunnen wij u mee helpen?