088 700 1888 Offerte aanvragen
Menu Mobiel menu
1 t/m 18 maanden lease
Per maand opzegbaar
Laagste prijsgarantie
Terug naar overzicht

Op vakantie met een shortlease auto

Leestijd 6 min.
Datum 15 april 2020

Veel mensen kijken uit naar een vakantie. Even weg van de dagelijkse sleur en stress en lekker ontspannen. Als u niet met het vliegtuig naar je vakantiebestemming vertrekt, is de kans groot dat u met de auto gaat. Om een zorgeloze vakantie te hebben doet u er goed aan om goed voorbereid de weg op te gaan, ook als u een leaseauto rijdt.

SHORTLEASE VOORDELEN

Als u in het bezit bent van een oude onbetrouwbare auto, maar toch graag een autovakantie zonder zorgen wil, dan zijn er drie opties: u koopt een nieuwe auto, u huurt een auto of u sluit een shortlease contract af voor een auto.

Shortlease zit tussen autohuur en normale autolease in. Het is iets duurder dan een lange termijn lease, maar goedkoper dan een auto huren. U leaset een auto al vanaf één maand. Bij ShortleaseLand zijn de contracten maandelijks opzegbaar.

PECH IN EUROPA

Voordat u een contract afsluit voor de gewenste shortlease auto, is het verstandig om één en ander uit te zoeken. Hoe zit het met pech onderweg en schade bijvoorbeeld? Het zijn zaken waar u tijdens uw vakantie liever niet over nadenkt, dus zoek het voor vertrek uit. Bij ShortleaseLand komen er geen extra kosten meer bij. Verzekeringen, belasting en pechhulp onderweg is allemaal inbegrepen. U hoeft alleen nog zelf te tanken en te genieten van uw vakantie. Als u schade rijdt in Europa, dan zorgen wij voor gratis vervangend vervoer als dit nodig is. Ideaal als u de shortlease auto wil gebruiken om naar uw vakantiebestemming te rijden.

AFWIJKENDE REGELGEVING EN MACHTIGING

Zoek voor uw vakantie uit welke eisen en regelgeving er in het vakantieland gelden én in de landen waar u doorheen rijdt. Elk land heeft zijn eigen wetten en regels.

Als u met uw shortlease auto op vakantie gaat, heeft u in veel gevallen een groene kaart van de leasemaatschappij nodig. Hiermee kunt u aantonen dat u gemachtigd bent om de auto van bijvoorbeeld ShortleaseLand te rijden. Laat ons dit weten en wij zullen het voor u regelen!

TECHNISCHE CHECK

Wanneer u een shortlease auto van ShortleaseLand wilt rijden voor uw vakantie, dan kunt u er vanuit gaan dat deze technisch in orde is. Voordat de auto wordt meegegeven, wordt hij volledig nagekeken. U hoeft de bandenspanning, het oliepeil, de koelvloeistof, de remmen, het profiel in de banden of de accu niet meer te controleren. Natuurlijk is er altijd een kleine kans dat u pech krijgt onderweg, maar deze kans is geminimaliseerd. U kunt met een gerust hart vertrekken. Krijgt u toch pech onderweg? Dan is er altijd de Pechhulp, ook deze zit in uw contract.

MILIEUSTICKER (UMWELTPLAKETTE) NODIG?

Als u door Duitsland rijdt, let u dan goed op: sommige wegen zijn alleen te betreden met een milieusticker. Het betreft zogenaamde “Umweltzones” waarmee geprobeerd wordt de luchtkwaliteit te verbeteren. U kunt een Umweltzone herkennen aan de verkeersborden met daarop afgebeeld een soort milieusticker. Snelwegen zijn nooit Umweltzones. Als u daarop blijft rijden, heeft u dus geen sticker nodig. Wanneer u toch een milieusticker nodig heeft, dan kunt u deze bestellen in een winkel van de ANWB.

TIPS VOOR VERTREK

  • De grootste zorgen en taken worden u door ShortleaseLand uit handen genomen, maar er blijven altijd een aantal zaken waar u zelf rekening mee moet houden als u een autovakantie plant. Zo is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze dekt onder andere de kosten voor diefstal uit de auto.
  • Vergeet de groene kaart niet mee te nemen. In veel landen is het verplicht om een geldige groene kaart te kunnen tonen. Rijdt u met een aanhanger boven de 750 kg door Polen, Spanje of Duitsland? Dan is ook daar een groene kaart voor nodig. Bent u uw groene kaart kwijt of heeft u deze niet gekregen van ShortleaseLand? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 700 1888 of stuur ons een e-mail.
  • Sla ons telefoonnummer (088 700 1888) op in uw telefoon. Bij pech of schade onderweg kunt u ons op dit telefoonnummer bereiken en wij regelen vervangend vervoer.
  • Zoek voor vertrek uit waar u het beste kunt tanken. De prijzen kunnen verschillen in Europa, dus hier kunt u veel geld op besparen.

Bekijk meer artikelen

Nieuws overzicht

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
Open chat
Welkom bij Shortleaseland, waarmee kunnen we u helpen?