Shortlease een aantrekkelijk alternatief voor private lease
Shortlease een aantrekkelijk alternatief voor private lease

Shortlease een aantrekkelijk alternatief voor private lease

Steeds vaker kiezen consumenten voor private lease. Enerzijds doordat ze niet een bedrag in één keer op tafel hoeven te leggen voor een nieuwe auto, anderzijds ook voor de zekerheid dat je niet opeens geconfronteerd zult worden met onverwachts hoge onderhoudskosten. Wat ze zich daarbij misschien niet goed realiseren is dat het in de toekomst grote invloed kan hebben op het afsluiten van een hypotheek.

Invloed van private lease op de te krijgen hypotheek

Voor degene die in een private leaseauto rijdt kan vanaf volgend jaar de maximale hypotheek ineens €140.000,- lager uitvallen. Daarvoor waarschuwen hypotheekadviseurs en Vereniging Eigen Huis (VEH). Omdat je maandelijks vaste lasten hebt bij een private lease contract, wordt hier rekening gehouden bij het bepalen van de hoogte van een hypotheek. Een private lease contract wordt namelijk geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

 

Op dit moment wordt in een BKR-registratie een private lease contract opgesplitst in twee delen.  Het eerste deel voor de financiering (65%) en het tweede deel dat wordt gezien als het servicedeel (35%) voor onder andere wegenbelasting, onderhoud en de autoverzekering. Alleen die 65% van het eerste deel verlaagt op dit moment het maximaal te krijgen hypotheekbedrag. De maximale maandlast wordt verlaagd met 2% van 65% van het totale private lease contract. 

Nieuwe regels vanaf april 2022

Vanaf 1 april 2022 wordt er door het BKR een rekening meer gehouden met 65% van het totale private lease contract, maar 100%. Dit betekent dat er vanaf dan 2% van 100% van het totale private lease contract zal worden berekent en daarmee de maximale hypotheek nog lager uit zal vallen. 

Shortlease alternatief voor private lease

Bij Shortleaseland is het mogelijk om een contract af te sluiten zonder dat u een negatieve BKR-registratie krijgt. Bij de meeste leasemaatschappijen gaat u een reguliere leaseovereenkomst aan voor langere termijn. Bij ons is dit echter niet het geval. U kunt bij Shortleaseland leasen op basis van een shortlease contract. Hiermee leaset u al een auto vanaf één maand. Na een maand is uw contract maandelijks opzegbaar. Zodoende kunt u per direct onder uw betalingsverplichting uit wanneer uw financiële situatie veranderd is of u gewoonweg de leaseauto niet meer nodig heeft.

 

Shortlease is een aantrekkelijk alternatief voor private lease. Bent u bijvoorbeeld bezig met een grote klus waarvoor uw huidige bedrijfswagen te klein is of wilt u indruk maken op uw nieuwe klant met een mooie auto, dan biedt shortlease uitkomst. U weet vooraf precies waar u qua kosten aan toe bent. 

 

Heeft u interesse in shortlease of vragen? Neem dan contact met ons op.

Categorieën
Shortlease Ford Focus
Shortlease Ford Focus
Vanaf 659,- p/mnd
Hatchback
Handgeschakeld
excl. BTW
Shortlease Kia X-Ceed
Shortlease Kia X-Ceed
Vanaf 659,- p/mnd
SUV
Automaat
Handgeschakeld
excl. BTW
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waar kunnen wij u mee helpen?