Als startende ondernemer is het soms lastig om een goede leaseauto te vinden. Omdat je nog geen zekerheid hebt opgebouwd en geen cijfers kunt laten zien, weigeren veel leasemaatschappijen startende ondernemers.

Bij Shortleaseland vinden we dat elke ondernemer moet kunnen beschikken over een goede auto. Daarom kijken wij naar je persoonlijke situatie en adviseren op basis daarvan de best passende mobiliteitsoplossingen. 

Meest gekozen

Peugeot 2008

SUV

€ 669 p.m
Automaat

Mercedes-Benz Vito

L2H1

€ 729 p.m
Automaat

Kia Picanto

Hatchback

€ 459 p.m
Automaat

Škoda Kamiq

SUV

€ 659 p.m
Automaat

Volkswagen Polo

Hatchback

€ 639 p.m

Peugeot Partner

L1H1

€ 519 p.m

Auto leasen als starter

De volgende situaties komen regelmatig voor bij startende ondernemers: 

 • De bank weigert je aanvraag voor de financiering van een auto of bedrijfswagen
 • Je bedrijf is te jong om een auto te leasen (meestal jonger dan 3 jaar) 
 • Je hebt geen jaarcijfers om te tonen

Voor Shortleaseland zijn dit geen redenen om je aanvraag af te wijzen. Ook als starter kun je een auto bij ons leasen. Bovendien heb je geen financiering nodig, waardoor je het risico beperkt. We helpen je graag om je nieuwe zakenrelaties in een representatieve auto te bezoeken.

Hoe werkt shortleasen voor starters? 

Shortlease is een soort all inclusive leasevorm voor korte termijn en is erg vergelijkbaar met huren. Een shortlease overeenkomst kan bij Shortleaseland worden afgesloten voor een periode van 1 tot 24 maanden en is altijd op basis van full operational lease. Je betaalt hierbij een vast bedrag per maand. De enige kosten die er nog bijkomen zijn de kosten voor brandstof en eventuele bekeuringen.

In veel gevallen is een shortlease auto net zo scherp geprijsd als bij full operational lease met een langere looptijd. Deze lage prijs kunnen wij realiseren dankzij onze uitstekende marktkennis en het slim in- en verkopen van voertuigen.

Shortleasen is om meerdere redenen de ideale oplossing voor starters. Het biedt namelijk erg veel flexibiliteit en er zijn weinig risico’s aan verbonden. Dit komt onder andere door de kortere looptijd, de mogelijkheid om na de afgesproken looptijd je contract maandelijks op te zeggen en door het feit dat we niet om je jaarcijfers vragen. Wij beoordelen je aanvraag op basis van het vertrouwen dat we in jou en jouw onderneming hebben. 

Als de zaken beter lopen dan verwacht, is het mogelijk om jouw auto om te ruilen voor een groter of luxer model. Gaan de zaken toch wat minder? Dan kun je het contract eenvoudig opzeggen na de eerste termijn van het contract. Dit geldt uiteraard ook als je auto’s least voor je medewerkers. 

Wat is inbegrepen? 

Bij shortlease zijn de volgende zaken standaard inbegrepen bij de prijs:

 • De gekozen leaseauto
 • Wegenbelasting
 • All risk verzekering
 • Volledige reparatie en onderhoud
 • 24/7 pechhulp in binnen- en buitenland
 • Vervangend vervoer bij reparatie of onderhoud
 • Ongevallen inzittendenverzekering
 • Afschrijving en rente

De voordelen

Shortleaseland biedt startende ondernemers verschillende voordelen:

 • Het leasecontract is flexibel opzegbaar na de eerste termijn
 • Shortleaseland heeft geen bankgaranties nodig
 • Je hoeft geen jaarcijfers te laten zien
 • We bekijken jouw situatie persoonlijk en geven op basis daarvan een eerlijk advies
 • Vertrouwen staat voorop, ook als het gaat om je toekomstplannen.
 • Ik ben een startende ondernemer en zou graag leasen, wat zijn de mogelijkheden?

  Als starter ben je bij ons van harte welkom. Samen met jou kijken we naar een passende oplossing zodat je binnen kortere tijd mobiel bent. Wij hebben geen jaarverslagen nodig: het vertrouwen in onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel.

 • Waarom kan ik wel bij Shortleaseland leasen, maar niet bij andere maatschappijen?

  Bij veel leasemaatschappijen moet je een verplichting voor de lange termijn aangaan. Hierdoor worden de financiële risico’s hoger, waardoor jaarcijfers en andere financiële cijfers vaak gevraagd worden.

  Bij Shortleaseland ga je een overeenkomst voor minimaal 1 en maximaal 24 maanden aan, waarna het contract maandelijks opzegbaar is. Om deze reden vragen wij niet om jouw jaarcijfers, maar beoordelen we je op het vertrouwen dat we in jou en jouw onderneming hebben. 

 • Welke gegevens moet ik verstrekken?

  Voor een aanvraag hebben we jouw persoonsgegevens nodig, zodat wij contact met je op kunnen nemen. Dit betekent dat we in ieder geval je naam, telefoonnummer en e-mailadres nodig hebben.

Net als starters zijn ook alle andere zakelijke rijders bij Shortleaseland van harte welkom. Onze specialisten zijn gericht op de zakelijke markt. Wij nodigen iedereen die interesse heeft uit om contact met ons op te nemen, zodat wij je kunnen voorzien van het beste advies.

088 700 1888

Mail ons

shortleaseland gevel
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?