Algemeen

 • Wat is de contractduur bij shortlease?

  Shortlease is een aantrekkelijk alternatief voor leasen of huren als je voor een kortere periode een personenauto of bedrijfswagen nodig hebt. Bij Shortleaseland is het mogelijk om een contract af te sluiten voor een periode van minimaal één maand en maximaal 24 maanden. Hiermee is shortleasen een stuk flexibeler dan leasen voor de lange termijn en vaak ook goedkoper dan huren. Na de afgesproken looptijd van je contract is deze per maand opzegbaar.

 • Ik ben een startende ondernemer en zou graag leasen, wat zijn de mogelijkheden?

  Als startende ondernemer ben je bij ons van harte welkom. Samen met jou kijken we naar een passende oplossing zodat je binnen een korte periode de weg op kunt. Wij hebben geen jaarverslagen nodig: het vertrouwen in onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel.

 • Mag ik met mijn leaseauto naar het buitenland?

  Je mag met je leaseauto in het grootste gedeelte van Europa rijden, echter heb je hier wel een groene kaart voor nodig. Deze is gemakkelijk aan te vragen via contractbeheer@shortleaseland.nl. Daarnaast zijn er ook enkele landen uitgesloten. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact met ons op via 088 700 1888.

 • Mag er iemand anders in mijn leaseauto rijden?

  Er mag iemand anders in jouw auto rijden, dit is bij Shortleaseland geen enkel probleem. Wel ontvangen wij graag een kopie van een geldig rijbewijs van de bestuurder, zodat wij deze kunnen toevoegen aan jouw dossier.

 • Kan ik kosteloos mijn contract beëindigen?

  Wij hanteren een kalendermaand opzegtermijn na de einddatum. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Zo zorgen wij ervoor dat je als ondernemer flexibel te werk kunt gaan. Je kunt je contract opzeggen door het formulier op deze pagina in te vullen. Wil je liever een andere auto, ben je ontevreden of heb je vragen over het contract? Dan kun je contact opnemen via onderstaand telefoonnummer.

  088 700 1888

 • Wat is de opzegtermijn?

  Je kunt het contract voor het einde van de afgesproken contractdatum niet opzeggen. Wel kun je vooraf al aangeven dat je na de einddatum het contract wilt beëindigen. Indien je dit niet doet loopt je contract door en is deze per kalendermaand opzegbaar.

Leasen

 • Wat is shortlease?

  Shortlease is een vorm van full operational lease, maar voor een kortere periode. Zo zijn onder andere onderhoud, pechhulp en wegenbelasting inbegrepen in de overeenkomst. Je kunt al een auto leasen vanaf 1 maand, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een contract voor langere periode af te sluiten of de lease per maand te verlengen. Zo heb je dus meer flexibiliteit zonder extra zorgen.

 • Hoe verloopt jullie proces?

  Na het plaatsen van je aanvraag neemt een adviseur contact met je op en neemt de aanvraag met je door. Als je de juiste auto hebt gevonden, wordt er een contract opgesteld. De adviseur vraagt je rijbewijs en bankrekeningnummer om de snelheid in het proces te houden. Zodra je het contract hebt getekend, wordt de aanvraag verwerkt en eventuele informatie nog opgevraagd. Zodra we alle benodigde informatie hebben ontvangen, verwerken wij deze en mailen we de factuur voor de borg en de 1ste maandtermijn. Je dient deze factuur voor de gestelde datum te betalen. Zodra de betaling zichtbaar is op onze rekening, zetten we de aanvraag door naar de planning en nemen we telefonisch contact met je op om een datum met je te prikken voor het ophalen of natuurlijk door ons afleveren op de gewenste locatie.

 • Hoe verloopt het tenaamstellingsproces?

  Als je gaat rijden ontvang je een tenaamstellingsverslag. Dit is een tijdelijk kentekenbewijs totdat jij je kentekenpas hebt ontvangen. Je ontvangt een mail zodra de kentekenpas onderweg is; dit kan enkele werkdagen duren. Bekijk hier hoe het tenaamstellingsproces gaat.

 • Hoe werken de facturatie en borg?

  Nadat je jouw leasecontract hebt getekend, betaal je de orderbevestiging. Dit betekent dat je de vooruitbetaling betaalt op je eerste maandtermijn en de borg betaald hebt. Van de borg krijg je nog een losse factuur, waarop staat dat de borg betaald is. De dag na aflevering ontvang je ook een losse factuur voor je eerste leasetermijn – deze kan verschillen van een reguliere maandfactuur. Dit komt omdat de eerste maandtermijn korter of langer kan zijn dan een kalendermaand.

  We factureren per kalendermaand; onze facturatiedatum is op de 22e van de maand. Ga je na de 22e van de maand rijden, dan wordt de volgende maand op de factuur meegerekend. Ga je voor de 22e rijden, dan zal er een periode korter dan een maand op de factuur staan en zal deze lager zijn dan jouw vooruitbetaling. In dat geval kun je het restant van de vooruitbetaling met jouw volgende maandfactuur verrekenen. Bekijk hier hoe de facturatie en borg werken.

 • Welke leasevorm paste het beste bij mij?

  Welke leasevorm het beste bij je past, is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie en jouw wensen en behoeftes. Ben jij op zoek naar gemak, ben je op zoek naar fiscale voordelen of ben je op zoek naar een snelle oplossing voor de korte termijn? Neem contact op met onze leaseadviseurs. Zij helpen jou met het maken van de beste keuze. 

  Mail ons

  088 700 1888

 • Hoeveel kilometer mag ik met mijn leaseauto rijden?

  Het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden bepaal je zelf. Dit wordt namelijk in het contract vastgelegd. Het jaarkilometrage wordt omgerekend naar een maandkilometrage. Mocht je meer kilometers rijden, dan wordt er een meerprijs per kilometers berekend. Zit je iedere maand over de toegestane kilometers heen? Neem dan even contact met ons op om te kijken of de kilometers in je contract kunnen worden verhoogd.

 • Welke gegevens moet ik verstrekken?

  Voor een aanvraag hebben we jouw persoonsgegevens nodig, zodat wij contact met je op kunnen nemen. Dit betekent dat we in ieder geval je naam, telefoonnummer en e-mailadres nodig hebben.

BKR

 • Hoe werkt een BKR-registratie?

  Het BKR registreert alle leningen boven de €250,- die langer dan 1 maand lopen en registreert of personen op tijd betalen. Deze informatie kan vervolgens door bedrijven opgevraagd worden wanneer iemand een lening wilt aangaan. Aan de hand van deze gegevens kunnen bedrijven bepalen of een persoon een te zware financiële verplichting aangaat en of deze persoon dus een lening kan krijgen of niet. Indien je achterloopt met betalen of een schuldbemiddeling hebt, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Een negatieve registratie kan bijvoorbeeld in de weg staan bij een (langdurig) leasecontract of bij een hypotheekaanvraag.

 • Kun je shortleasen met een negatieve BKR-registratie?

  Bij Shortleaseland weten we dat je als ondernemer voor diverse uitdagingen komt te staan. Deze kunnen uiteindelijk resulteren in een negatieve BKR-registratie. Hoewel je een verzoek kunt indienen om de registratie te verwijderen, blijft het in de tussentijd lastig om een auto te leasen. Shortlease is dan een goede uitkomst. Een auto leasen met negatieve BKR-registratie is in veel gevallen bij Shortleaseland geen probleem. Zo ben je op korte termijn toch voorzien van comfortabel vervoer, zonder dat je een langlopende verplichting hoeft aan te gaan. 

 • Wanneer krijg je een BKR-registratie?

  Elke lening van meer dan €250,- wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, kortweg het BKR. Dat geldt ook voor een schuld op je creditcard, in het rood staan op je bankrekening of het kopen van een product op afbetaling. Voor zakelijke kredieten is een ondergrens vastgesteld van €1000,-. Als je in het verleden een lening niet of niet op tijd heeft terugbetaald, ontvang je een negatieve BKR-registratie. Een hypotheek of studieschuld is in principe niet bekend bij het BKR, tenzij je achterloopt met de betaling ervan.

 • Waarom kun je vaak niet leasen met een BKR-registratie?

  Een BKR-registratie blijft vaak lang zichtbaar. Zelfs als je inmiddels wel aan je betalingsverplichting hebt voldaan, kan het lastig zijn om een nieuwe lening af te sluiten. Dit geldt ook voor het leasen van een auto of bedrijfswagen. Als je gaat leasen, beoordeelt de leasemaatschappij vaak van tevoren je financiële situatie. Indien een externe kredietbeoordelaar een negatieve BKR-registratie ziet staan, is een afwijzing van je leaseaanvraag het gevolg.

 • Waarom wordt er geen BKR-registratie gedaan bij Shortleaseland?

  Bij de meeste leasemaatschappijen ga je een leaseovereenkomst aan voor een langere periode. Aangezien het bij shortleasen gaat om een overeenkomst voor een kortere periode, is dit bij shortlease niet het geval. Daarnaast is je contract na de afgesproken looptijd maandelijks opzegbaar. Hierdoor kun je per direct onder jouw betalingsverplichting uit wanneer je financiële situatie is veranderd of wanneer je de leaseauto niet meer nodig hebt.

Voor klanten

 • Hoe weet ik wanneer mijn auto onderhoud nodig heeft?

  Onderhoud is inbegrepen bij je shortlease contract, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over bijkomende kosten. Achter de zonneklep vind je een onderhoudskaart waarop het aantal kilometers aangegeven staat waarbij jouw auto weer onderhoud nodig heeft. Ook wordt er bij sommige auto’s een melding in het dashboard weergegeven die aangeeft dat de auto onderhoud nodig heeft. Bekijk hier wat je moet doen bij onderhoud, schade of autopech.

  Een onderhoudsbeurt kun je gemakkelijk aanvragen via de site. Hierna neemt een van onze medewerkers contact met je op om dit in te plannen.

  Onderhoud aanvragen

 • Wat moet ik doen bij pech?

  Heb je autopech onderweg? Zet dan de alarmlichten van de auto aan en de handrem erop. Stap voorzichtig uit en ga indien mogelijk achter de vangrail staan. Zodra je op een veilige plek staat, kun je bellen met onze pechhulp via 088 700 1888. Zij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer onderweg bent. Bekijk hier wat je moet doen bij onderhoud, schade of autopech.

 • Hoe zeg ik mijn contract op?

  Wil je liever een andere auto, ben je ontevreden of heb je vragen over je contract? Dan kun je ons bereiken via onderstaand nummer. We helpen je graag verder.

  088 700 1888

 • Kan ik blijven rijden als de looptijd van mijn contract is verstreken?

  De afgesproken looptijd in het contract is de minimale looptijd. Als je langer wilt blijven rijden, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

  Het is daarnaast ook mogelijk om de auto over te kopen aan het einde van je leasecontract. Indien je interesse hebt in het overnemen van de leaseauto, kun je contact met ons opnemen via onderstaande knoppen.

  Mail ons

  088 700 1888

 • Kan ik mijn leaseauto overnemen?

  Wil je jouw leaseauto overnemen? Dan is dat uiteraard mogelijk. Zodra je leasecontract ten einde loopt, kun je ervoor kiezen om je auto over te nemen. Neem contact met ons op via onderstaande knoppen als je interesse hebt.

  Mail ons

  088 700 1888

Levering auto

 • Is levering op locatie ook mogelijk?

  Wij kunnen jouw leaseauto overal in Nederland afleveren, tegen een kleine meerprijs. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de auto op te komen halen op onze locatie. Dit is op de Havenstraat 28, 5347KK in Oss.

 • Hoe snel kan een auto of bedrijfswagen geleverd worden?

  Het grote voordeel van Shortleaseland is dat we ruim 500 voertuigen op voorraad hebben staan. Dit betekent dat een auto of bedrijfswagen meestal binnen 24 uur al opgehaald kan worden of bij je thuis kan worden bezorgd. Het kan echter voorkomen dat de gewenste auto niet op voorraad is en later pas beschikbaar is. In dat geval zoeken onze adviseurs met je mee naar een passende (tijdelijke) oplossing.

Inruilen

 • Kan ik mijn huidige auto bij jullie inruilen?

  Het is mogelijk om je oude auto bij Shortleaseland in te ruilen. Je ruilt hiermee je oude voertuig in op je leasecontract. Het afgesproken bedrag voor je oude auto of bedrijfswagen wordt dan verrekend op de prijs van je leaseauto. Ben je benieuwd naar de inruilwaarde? Vul het inkoopservice formulier in en laat een inschatting maken.

 • Hoe werkt het inruilen van een voertuig bij Shortleaseland?

  Met onze inruilservice kun je jouw oude voertuig inruilen op je leasecontract. Het afgesproken bedrag wordt dan verrekend op de prijs van je leaseauto of bedrijfswagen, maar kan indien gewenst ook uitbetaald worden. Vul het inruilformulier in en ontvang een vrijblijvend voorstel.

  Inruilen

Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?