10 Tips; Leasen als beginnend ondernemer
10 Tips; Leasen als beginnend ondernemer

10 Tips; Leasen als beginnend ondernemer

U heeft een (bedrijfs)wagen nodig voor uw nieuwe onderneming en wilt weten of leasen iets voor u is. Een wagen leasen heeft veel voordelen, vooral voor startende ondernemers. Een eigen bedrijf opstarten is een spannende tijd en brengt vaak ook financiële zorgen met zich mee. Bedenk dus goed aan welke zaken je direct veel geld uit wilt geven en op welke zaken je (op korte termijn) wil besparen. Vaak valt de (bedrijfs)wagen onder dat laatste, omdat vervoer over het algemeen een flinke investering is.

VOORDELEN VAN LEASEN

Het leasen van een (bedrijfs)wagen heeft vele voordelen voor starters: zo kunt u het geld dat u op korte termijn bespaart, investeren in uw bedrijf. Ook loopt u geen risico met een dure wagen te blijven zitten wanneer het bedrijf toch niet zo goed loopt. Vooral wanneer er sprake is van seizoensinvloeden waarin u de wagen meer nodig heeft, is het leasen van een bestelbus interessant. U leaset (en betaalt dus) enkel in de periodes dat u de wagen rijdt. Zo is er geen sprake van onnodige kosten tijdens stilstand. Bovendien komt u nooit voor verrassingen te staan. U weet precies wat u maandelijks kwijt bent, bent verzekerd via de leasemaatschappij en hoeft niet voor gebreken van de wagen op te draaien. Kiest u voor een zuinig model, dan betaalt u ook minder fiscale bijtelling.

WAT ZIJN DE VALKUILEN?

Als u een leasewagen rijdt, bouwt u in die tijd geen no-claim op. Koopt u in de toekomst een auto, dan begint u dus op de ladder waar u gebleven was de laatste keer dat u een auto in uw bezit had.

Houd er verder rekening mee dat er voor het rijden van een ‘auto van de zaak’ bijna altijd bijtelling wordt gerekend. Alleen als u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, hoeft u geen bijtelling te betalen. Bijtelling is een percentage dat door de fiscus wordt belast over het privégebruik van een auto van de zaak. De hoogte van deze kosten wordt berekend door middel van een percentage van de cataloguswaarde van de auto. De netto bijtelling is dit bedrag vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting. U kunt dit bedrag uitrekenen middels de volgende formule: percentage bijtelling x cataloguswaarde – eigen bijdrage. De belastingdienst ziet een auto van de zaak namelijk als loon in natura en daar moet belasting over betaald worden.

LEASEVOORWAARDEN

Als u eruit bent dat een bedrijfswagen leasen voor u meer voordelen biedt dan een (bedrijfs)wagen kopen, kunt u beginnen met oriënteren. Houd altijd goed rekening met de leasevoorwaarden van de leasemaatschappij. De ene leasemaatschappij is de andere niet. In de eerste plaats zijn er altijd verschillen op te merken in service en klantvriendelijkheid, maar ook de prijzen kunnen uiteenlopen. Bij Shortleaseland.nl kunt u profiteren van lage tarieven, doordat wij onze (bedrijfs)wagens inkopen en tevens een eigen onderhoudsafdeling hebben. Deze voordelen worden direct aan u doorberekend. Hoewel sommige leasemaatschappijen lage leaseprijzen hanteren, betekent dit niet direct dat je ook aan het eind van de rit minder kwijt bent. Lees altijd de voorwaarden goed en onderzoek wat er allemaal bij de leaseprijs is inbegrepen. Vaak is het serviceniveau bij goedkope leasemaatschappijen lager en is de leaseprijs niet all-inclusive. De voorwaarden van elke leasemaatschappij kunnen verschillen. Wees hierop voorbereid om niet van een koude kermis thuis te komen. Kijk ook altijd goed wat het eigen risico is bij schade. Het eigen risico wat de leasemaatschappij doorberekent aan de bereider kan flink verschillen. Lees ook goed voorwaarden door omtrent vervangend vervoer. Heb je recht op vervangend vervoer en wanneer heb je dit recht? Krijg je direct vervangend vervoer of kan het zijn dat je een dag zonder vervoer zit? En hoe zit het met haal-en-brengservice? Shortleaseland.nl biedt u direct gratis haal- en brengservice én vervangend vervoer bij onderhoud én bij schade of pech. Zo komt u nooit zonder vervoer te zitten.

Categorieën
Shortlease Nissan Qashqai
Shortlease Nissan Qashqai
Vanaf 859,- p/mnd
SUV
Automaat
Handgeschakeld
incl. BTW
Shortlease Renault Clio
Shortlease Renault Clio
Vanaf 689,- p/mnd
Hatchback
Automaat
Handgeschakeld
incl. BTW
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waar kunnen wij u mee helpen?