Verschil lease en huur
Verschil lease en huur

Verschil lease en huur

Wanneer u op zoek bent naar een auto voor een bepaalde periode ziet u waarschijnlijk zowel huur als lease voorbij komen. Er wordt vaak gedacht dat er grote verschillen zijn tussen lease en huur, maar in de praktijk zijn er veel overeenkomsten. Veel mensen maken niet de afweging wat nu voordeliger is lease of huur. Dat is zonde want in bepaalde gevallen is (short)leasen voordeliger. In dit artikel leggen we de overeenkomsten en verschillen uit. Zo kunt u zelf bepalen of het slimmer is om te gaan leasen of huren.

Wat is de overeenkomst tussen lease en huur?

  • De huur- of leaseauto blijft eigendom van de verhuur- of leasemaatschappij.
  • U betaald een bepaald bedrag om de auto te mogen gebruiken voor een bepaalde periode.
  • Het is all-inclusive dit betekent inclusief verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud.
  • Hoe luxer de auto des te meer u betaald per maand.

Wat is het grote verschil tussen lease en huur?

Het korte antwoord: de prijs en het aanbod.

Autoverhuurbedrijven zijn van origine vaak ingesteld op korte huur. Echter zien steeds meer autoverhuurbedrijven ook kansen voor “lange huur”. Ze bieden dan een huurauto aan voor meerdere weken of zelfs maanden. De prijzen zijn dan vaak aan de hoge kant en u rijdt in oudere gebruikte auto’s die ook voor de korte huur zijn ingezet. Bij huur wordt er ook altijd gesproken over een “vergelijkbaar model” huren. Dat betekent dat u in veel gevallen niet een voertuig, maar een categorie kiest.

Bij lease wordt er vaak gesproken over de term shortlease als het aankomt op het huren van een periode vanaf 1 maand. Shortlease zit tussen lease en huur in. Dit is in de meeste gevallen goedkoper dan lange huur en flexibeler dan lange lease contracten. Daarnaast kiest u een specifieke auto welke u gaat shortleasen en niet een categorie. Het bijkomende voordeel is dat een shortlease auto meer voelt als uw eigen auto en de auto heeft minder eigenaren gehad dan een huurauto die dagelijks wordt ingezet voor verschillende doeleinden.

Het lange antwoord: zoekt u een auto voor enkele dagen dan is huren (of lenen van de buurman) een goede optie, maar wanneer u een auto zoekt voor een maand of langer onderzoek dan ook eens de mogelijkheden van shortlease.

Categorieën
Shortlease Opel Vivaro L3H1
Shortlease Opel Vivaro L3H1
Vanaf 659,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
Automaat
Handgeschakeld
excl. BTW
Shortlease Citroën Berlingo Elektrisch L1H1
Shortlease Citroën Berlingo Elektrisch L1H1
Vanaf 809,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
Automaat
excl. BTW
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waar kunnen wij u mee helpen?