Een auto huren? Of leasen?
Een auto huren? Of leasen?

Een auto huren? Of leasen?

Heb je voor een relatief korte periode vervoer nodig, dan kun je natuurlijk een auto huren. Of een auto leasen. Veel mensen kennen de verschillen niet. Zij weten dus ook niet dat een auto leasen dan vaak voordelen heeft en voordeliger is. Voor periodes al vanaf een maand. Of je een auto huurt of een auto voor korte termijn leaset, in beide gevallen heb je een auto ter beschikking waar je ook snel weer vanaf kunt. Zowel bij huren als bij shortlease blijft de verhuurder of leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Wat zijn dan de verschillen?

Wanneer een auto huren?

Bij het huren van een auto spreek je vaak vooraf exact een huurperiode af. Alle kosten (behalve brandstof) zijn in het huurtarief verwerkt, zoals verzekering, motorrijtuigenbelasting, afschrijving, onderhoud en reparaties enzovoorts. Wel moet er vooraf altijd een borg worden betaald. De huurauto is vrijwel altijd een gebruikte auto, deze wordt immers continu aan verschillenden mensen verhuurd. De staat is dan ook zichtbaar ‘gebruikt’, daar velen wat slordiger omgaan met een huurauto. Het risico op technische gebreken is daardoor ook wat groter.

Huren is duurder

Omdat er geen nieuwe auto wordt ingezet, kunnen er beperkt eisen worden gesteld aan de uitrusting en motorisering van de huurauto. Het aanwezige huurpark is bepalend voor de keuze. Het huren van een auto is ook duurder dan het shortleasen van een auto. Een auto huren wordt daarom meestal aanbevolen als het om enkele dagen of weken gaat.

Shortlease. Al vanaf een maand

Bij shortlease van een auto zijn net als bij verhuur alle kosten (behalve brandstof) in het leasetarief verwerkt. Shortlease maakt het leasen van een auto voor een maand al mogelijk. Na een maand is het contract al opzegbaar. Het kan zowel zakelijk als private en zowel voor personenauto’s als bedrijfsauto’s. De leaseauto is vaak in betere staat dan een huurauto. Er hebben minder verschillende mensen in gereden en de auto voelt ook meer als de eigen auto, waardoor men er zuiniger mee omgaat. Een shortlease auto kan zowel nieuw als gebruikt zijn, al naar gelang de wens van de berijder. De kosten van het leasen, liggen lager dan bij het huren van een auto.

Flexibel leasen

Shortlease biedt veel flexibiliteit in het wisselen van modellen. De ene maand kan dat een representatieve limousine zijn, de andere maand een praktische bedrijfsauto als dat beter uitkomt. Dat maakt shortlease een veel meer flexibele en eigentijdse vorm van mobiliteit. Niet onbelangrijk: bij Shortleaseland worden leasecontracten afgesloten zonder negatieve BKR-registratie.
Categorieën
Shortlease Opel Movano Bakwagen
Shortlease Opel Movano Bakwagen
Vanaf 1.099,- p/mnd
Bakwagen
Handgeschakeld
excl. BTW
Shortlease Volkswagen Touran
Shortlease Volkswagen Touran
Vanaf 979,- p/mnd
MPV
Automaat
Handgeschakeld
incl. BTW
Kia Niro EV Shortlease

Kia Niro EV Shortlease

Johanna van Veldhoven
4 mei 2023
De Kia Niro EV is een volledig elektrische auto die tegenwoordig steeds populairder wordt onder mensen die op...
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waar kunnen wij u mee helpen?