Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kan het bij veel leasemaatschappijen lastig zijn om een leasecontract af te sluiten. Vaak wordt namelijk jouw financiële situatie beoordeeld voordat je een auto kunt gaan leasen. Een negatieve BKR-registratie kan ervoor zorgen dat ze jouw verzoek afwijzen. Bij Shortleaseland kijken we verder dan alleen naar een kredietregistratie. Wij geloven dat je als ondernemer goed in staat bent om zelf je financiële situatie in te schatten. Om deze reden vertrouwen wij erop dat je jouw leaseverplichtingen nakomt zodra je een contract afsluit. 

Shortlease met negatieve BKR-registratie bij Shortleaseland

Bij Shortleaseland pakken we de beoordeling van jouw financiële situatie anders aan. Onze eigen specialisten beoordelen je huidige situatie. Dit doen ze niet op basis van cijfers, maar op basis van het vertrouwen in jouw onderneming. Wij geloven namelijk dat je als ondernemer heel goed zelf kunt inschatten of je aan jouw betalingsverplichtingen kunt voldoen. Omdat een shortleasecontract na de afgesproken looptijd ook maandelijks opzegbaar is, kun je het contract beëindigen indien je de auto toch niet meer kunt betalen. Om deze reden is shortlease met een negatieve BKR-registratie mogelijk bij Shortleaseland.

De voordelen van shortleasen bij Shortleaseland

Onze ervaring leert dat 80% van de klanten toch een shortlease met negatieve BKR-registratie kan afsluiten. Shortlease brengt namelijk weinig risico met zich mee, waardoor het een stuk eenvoudiger is om een leasecontract af te sluiten. Daarnaast biedt het veel flexibiliteit, voor het geval je de auto toch (tijdelijk) niet kunt betalen. Als je situatie verandert, kun je het contract eenvoudig opzeggen. Hierdoor is je financiële verleden minder van belang bij het afsluiten van een shortlease contract en kun je in de meeste gevallen toch shortleasen met een negatieve BKR-registratie.

In dit whitepaper

 • Wat is een BKR-registratie en wanneer krijg je een BKR-registratie?
 • Hoelang blijft een BKR-registratie zichtbaar?
 • Hoe kun je een BKR-registratie verwijderen?
 • Hoe werkt leasen met een negatieve BKR-registratie?
 • Welk bedrag wordt er geregistreerd bij het BKR in geval van leasen?
 • De voordelen van leasen met een negatieve BKR-registratie
 • Kun je shortleasen met een negatieve BKR-registratie?

  Bij Shortleaseland weten we dat je als ondernemer voor diverse uitdagingen komt te staan. Deze kunnen uiteindelijk resulteren in een negatieve BKR-registratie. Hoewel je een verzoek kunt indienen om de registratie te verwijderen, blijft het in de tussentijd lastig om een auto te leasen. Shortlease is dan een goede uitkomst. Zo ben je op korte termijn toch voorzien van comfortabel vervoer, zonder dat je een langlopende verplichting hoeft aan te gaan. Bij Shortleaseland kun je ook shortleasen met een negatieve BKR-registratie.

 • Wanneer krijg je een BKR-registratie?

  In principe wordt elke lening van meer dan €250,- geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, kortweg het BKR. Dat geldt ook voor een schuld op je creditcard, in het rood staan op je bankrekening of het kopen van een product op afbetaling. Voor zakelijke kredieten is een ondergrens vastgesteld van €1000,-. Als je in het verleden een lening niet of niet op tijd hebt terugbetaald, ontvang je een negatieve BKR-registratie. Een hypotheek of studieschuld is in principe niet bekend bij het BKR, tenzij je achterloopt met de betaling ervan. Bij Shortleaseland doen we geen BKR-registratie, tenzij er sprake is van een betalingsachterstand.

 • Waarom kun je vaak niet leasen met een negatieve BKR-registratie?

  Een (negatieve) BKR-registratie blijft vaak lang zichtbaar. Zelfs als je inmiddels wel aan je betalingsverplichting hebt voldaan, kan het lastig zijn om een nieuwe lening af te sluiten. Dit geldt ook voor het leasen van een auto of bedrijfswagen. Als je gaat leasen, beoordeelt de leasemaatschappij vaak van tevoren je financiële situatie. Indien een externe kredietbeoordelaar een negatieve BKR-registratie ziet staan, is een afwijzing van je leaseaanvraag het gevolg.

Meest gekozen

Peugeot Partner

L1H1

€ 519 p.m
Automaat

Mercedes-Benz Vito

L2H1

€ 729 p.m
Automaat

Škoda Kamiq

SUV

€ 659 p.m
Automaat

Kia Picanto

Hatchback

€ 459 p.m

Peugeot 2008

SUV

€ 669 p.m
Automaat

Volkswagen Polo

Hatchback

€ 639 p.m

Heb je een negatieve BKR-registratie en ben je geïnteresseerd in het shortleasen van een auto of bedrijfswagen bij Shortleaseland? Neem dan contact met ons op. Onze leaseadviseurs bespreken graag alle mogelijkheden met je.

088-700 1888

Mail ons

shortleaseland gevel
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?