Er zijn verschillende leasevormen, maar in de basis zijn deze vormen allemaal hetzelfde. Je betaalt een vast bedrag per maand en voor dit bedrag mag jij gebruikmaken van de lease. Leasen is dan ook een financieringsvorm die het beste vergeleken kan worden met huren. Wel is het afhankelijk van de leasevorm welke kosten allemaal zijn inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Hieronder worden de meest voorkomende leasevormen uitgelegd.

Financial lease, operational lease en shortlease

Financial lease is de enige leasevorm waarbij je aan het einde van het leasecontract de volledige eigenaar bent van het voertuig; zolang het contract nog loopt ben je enkel de economische eigenaar. Bij financial lease koop je de auto dus in principe op afbetaling. Dit betekent echter ook dat de auto of bedrijfswagen op je balans komt te staan en dat je zelf verantwoordelijk bent voor zaken als verzekeringen, reparatie en onderhoud. Deze zijn bij financial lease dus niet standaard inbegrepen bij het maandbedrag. 

(Full) operational lease is een leasevorm waarbij veel kosten, zoals wegenbelasting, verzekeringen, reparatie en onderhoud, zijn inbegrepen in het vaste maandelijkse bedrag. Bij deze vorm van leasen blijft de auto of bedrijfswagen eigendom van de leasemaatschappij en lever je het voertuig aan het einde van het leasecontract weer terug in. Een operational lease is ideaal als je op zoek bent naar gemak en weinig omkijken wilt hebben naar de auto. 

Shortlease is een vorm van operational lease. Dit betekent ook dat het dezelfde voordelen heeft als operational lease, echter met een kortere looptijd. Een shortlease contract sluit je af voor een periode van 1 tot 12 maanden, waarna deze maandelijks opzegbaar is. Hierdoor is een shortlease contract de ideale combinatie van gemak en flexibiliteit.

Zakelijk of privé leasen

Naast de verschillende leasevormen, is het ook nog de vraag of je zakelijk of particulier wilt leasen. Bij een zakelijke leaseauto kan je het vertuig leasen via jouw werkgever of kan je zelf het voertuig leasen als onderneomer of zzp’er. Een zakelijke lease en private lease hebben ieder eigen voordelen. Zo kun je met een private lease rijden wanneer jij wilt, krijg je geen bijtelling voor privégebruik en kan je een kilometervergoeding krijgen voor zakelijk gereden kilometers. Met een zakelijke leaseauto zijn de kosten voor de lease en de btw aftrekbaar, maar krijg je wel bijtelling indien je meer dan 500 kilometer privé rijdt met de auto.

 • Welke leasevorm paste het beste bij mij?

  Welke leasevorm het beste bij je past, is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie en jouw wensen en behoeftes. Ben jij op zoek naar gemak, ben je op zoek naar fiscale voordelen of ben je op zoek naar een snelle oplossing voor de korte termijn? Neem contact op met onze leaseadviseurs. Zij helpen jou met het maken van de beste keuze.

 • Welke gegevens moet ik verstrekken?

  Voor een aanvraag hebben we jouw persoonsgegevens nodig, zodat wij contact met je op kunnen nemen. Dit betekent dat we in ieder geval je naam, telefoonnummer en e-mailadres nodig hebben. 

 • Hoe snel kan een auto of bedrijfswagen geleverd worden?

  Het grote voordeel van Shortleaseland is dat we ruim 500 voertuigen op voorraad hebben staan. Dit betekent dat een auto of bedrijfswagen meestal binnen 24 uur al opgehaald kan worden of bij je thuis kan worden bezorgd.

 • Kan ik als startende ondernemer ook shortleasen?

  Ook als starter ben je bij ons van harte welkom. We kijken samen met jou naar een passende oplossing, zodat je binnen korte tijd de weg op kan. We hebben geen jaarcijfers of jaarverslagen nodig, maar kijken naar je persoonlijke situatie en stellen op basis daarvan een advies op. We helpen je graag om je nieuwe zakenrelaties in een representatieve auto te bezoeken.

 • Kan ik leasen met een negatieve BKR-registratie?

  Heb je een negatieve BKR-notering door betalingsproblemen in het verleden? Dan betekent dat bij veel leasemaatschappijen dat je geen leasecontract kunt afsluiten. Bij Shortleaseland is het echter wel mogelijk om te leasen met een negatieve BKR-registratie. Wij beoordelen je huidige situatie en beoordelen je op basis van het vertrouwen in jou en je onderneming. Ook als je een negatieve BKR-registratie hebt kun je bij ons gewoon een offerte opvragen.

Zou je graag wat meer informatie willen ontvangen over een van de leasevormen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

088 700 1888

Mail ons

shortleaseland gevel
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?