Zakelijk lease zonder BKR-check en zonder BKR-registratie

Wil je liever niet dat jouw zakelijke leasecontract wordt geregistreerd bij het BKR? Of wil je zakelijk leasen zonder BKR check? Geen probleem, bij Shortleaseland kun je een auto leasen zakelijk zonder BKR check en zonder een BKR-registratie te krijgen.

Zakelijk lease zonder BKR-check

De meeste leasemaatschappijen beoordelen je financiële situatie voordat je een auto kunt gaan leasen, door middel van een BKR check of door te kijken naar de jaarrekening. Als je een negatieve BKR-registratie hebt of nog geen jaarcijfers kan tonen, kan het lastig zijn om een leasecontract af te sluiten. Bij Shortleaseland doen we geen BKR check en heb je geen jaarcijfers nodig. Onze specialisten beoordelen zelf je huidige situatie. Wij vinden vertrouwen belangrijker dan de cijfers en geloven namelijk dat je als ondernemer zelf goed kunt inschatten of je aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen. Om deze reden kun je een auto leasen zakelijk zonder BKR check bij Shortleaseland. Heb je een negatieve BKR-registratie? Lees hier meer over shortlease met negatieve BKR-registratie.

Zakelijk lease zonder BKR-registratie

Bij de meeste leasemaatschappijen wordt een nieuwe leaseovereenkomst geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), met als gevolg dat je in veel gevallen geen of minder nieuw krediet kunt afsluiten. Denk hierbij aan het aanvragen van een lening, het afsluiten van een hypotheek of het afsluiten van een telefoonabonnement. Dit komt omdat je met het leasen van een auto normaal gesproken voor een lange termijn een financiële verplichting aangaat. Hierdoor wordt een leasecontract gezien als een soort persoonlijke lening. Bij Shortleaseland is dit niet het geval – bij Shortleaseland kun je zakelijk leasen zonder BKR-registratie te krijgen. Dit omdat er aan een shortlease minder risico’s zijn verbonden dan een leasecontract voor de lange termijn.

In dit whitepaper

 • Wat is een BKR-registratie en wanneer krijg je een BKR-registratie?
 • Hoelang blijft een BKR-registratie zichtbaar?
 • Hoe kun je een BKR-registratie verwijderen?
 • Hoe werkt leasen met een negatieve BKR-registratie?
 • Welk bedrag wordt er geregistreerd bij het BKR in geval van leasen?
 • De voordelen van leasen met een negatieve BKR-registratie
 • Waarom wordt er geen BKR-registratie gedaan bij Shortleaseland?

  Bij de meeste leasemaatschappijen ga je een leaseovereenkomst aan voor een langere periode. Aangezien het bij shortleasen gaat om een overeenkomst voor een kortere periode, is dit bij shortlease niet het geval. Daarnaast is je contract na de afgesproken looptijd maandelijks opzegbaar. Hierdoor kun je per direct onder jouw betalingsverplichting uit wanneer je financiële situatie is veranderd of wanneer je de leaseauto niet meer nodig hebt en kun je een shortlease zonder BKR-registratie afsluiten.

 • Wat is de contractduur bij shortlease?

  Shortlease is een aantrekkelijk alternatief voor leasen of huren als je voor een kortere periode een personenauto of bedrijfswagen nodig hebt. Bij Shortleaseland is het mogelijk om een shortleasecontract af te sluiten voor een periode van minimaal één maand tot maximaal 24 maanden. Als je voor een langere periode wilt leasen wordt het een ‘regulier’ operational leasecontract. Shortlease is een stuk flexibeler dan leasen voor de lange termijn en vaak ook goedkoper dan huren. Na de afgesproken looptijd van je contract is deze per maand opzegbaar.

Private lease vs. Zakelijke lease

Als je een eigen bedrijf hebt, kun je zowel zakelijk als private leasen. Maar wat is nou het verschil? Met een zakelijke lease kun je profiteren van fiscale voordelen, waaronder btw-aftrek en minder inkomstenbelasting. Het nadeel is dat je met een zakelijke leaseauto maximaal 500 kilometer privé rijden. Rijd je meer dan 500 kilometers privé? Dan moet je bijtelling betalen. Dit is over het algemeen 22% over de cataloguswaarde van de auto, tenzij je een elektrische auto least. In dat geval is het 16% bijtelling. Dit is een vast bedrag en verandert niet naarmate je meer privékilometers rijdt. Rijd je minder dan 500 kilometer per jaar privé, dan moet je ritregistratie bijhouden om te voorkomen dat je alsnog bijtelling moet betalen. Daarnaast is zakelijk leasen zonder BKR-check, zonder BKR-registratie en zonder jaarcijfers mogelijk.

Bij een private lease hoef je sowieso geen bijtelling te betalen, en maakt het dus ook niet uit of je de auto zakelijk of privé gebruikt. Hierdoor hoef je ook sowieso geen ritregistratie bij te houden. Daarnaast mag je bij een private lease €0,21 per kilometer declareren voor zakelijke ritten. Overige kosten die je maakt aan de auto kun je niet declareren. Het is dus verstandig om bij de keuze voor een private lease of zakelijke lease van tevoren na te gaan hoeveel je privé en zakelijk met de auto wilt gaan rijden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Meest gekozen

Hybride
Automaat

Volvo XC60

SUV

€ 1.179 p.m
Automaat

Volkswagen Polo

Hatchback

€ 639 p.m
Automaat

Opel Combo

L1H1

€ 529 p.m
Automaat

Peugeot Expert

L3H1

€ 659 p.m
Automaat

Volkswagen Golf

Hatchback

€ 669 p.m
Automaat

Volkswagen T-Roc

SUV

€ 719 p.m

Overweeg je om een bedrijfswagen of auto zakelijk te leasen? Bekijk dan ons volledige aanbod op de website. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden bij Shortleaseland. Wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee.

088-700 1888

Mail ons

shortleaseland gevel
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?