Voordelen van een leaseauto voor werkgevers
Voordelen van een leaseauto voor werkgevers

Voordelen van een leaseauto voor werkgevers

Een leaseauto heeft verschillende voordelen voor een werkgever. Allereerst: het werkkapitaal van de onderneming wordt niet belast en kan gebruikt worden voor groei-investeringen of anders. Ook blijkt de auto van de zaak nog steeds een goed ‘bindmiddel voor werknemers’. Geen overbodige luxe in een tijd waarin het moeilijk is om aan goed personeel te komen en personeel vast te houden. Bovendien is er de zekerheid dat werknemers met de zakenauto representatief voor de dag komen. Kosten van leaseauto’s zijn vooraf goed in te schatten en zorgen zelden voor verrassingen. In het leasetarief zijn zaken als verzekering, afschrijving, onderhoud, financiering, reparatie en wegenbelasting verwerkt. Brandstofkosten lopen meestal via een tankpas en ook die zijn voor de werkgever fiscaal aftrekbaar.

Shortlease steeds vaker ingezet  

Full operational lease is al jarenlang een populaire leasevorm voor werkgevers. Je betaalt als bedrijf de vaste maandelijkse lasten en hoeft je nergens zorgen om te maken en hoeft al helemaal geen afdeling wagenparkbeheer op te zetten. Steeds vaker kiezen bedrijven daarbij voor wat minder lange leasecontracten. Vooral in economisch wat onzekere tijden, waarbij omstandigheden voor sneller verloop in personeel kunnen zorgen. Vooral shortlease blijkt dan voor veel bedrijven een slimme keuze. 

Gevarieerd aanbod leaseauto’s 

Werkgevers willen hun werknemers steeds meer flexibiliteit bieden in mobiliteit. Zo zien we steeds vaker het mobiliteitsbudget, waarin de leaseauto vaak via shortlease meestal nog de hoofdrol speelt. Ook in deze constructie zijn de kosten van mobiliteit heel overzichtelijk voor werkgevers. Met shortlease winnen werkgevers extra flexibiliteit in hun wagenpark. Bij groei of krimp wordt het wagenpark snel aangepast, zonder hoge kosten. Ook kan er met shortlease desgewenst eenvoudig van autotype worden gewisseld. Werknemers wordt zo ook de kans geboden om verschillende auto’s uit te proberen, en sowieso eerder een nieuwe leaseauto te kiezen. Geldt er een proeftijd voor een werknemer met recht op een zakenauto, dan kan het shortlease contract daarop worden afgestemd. 

Shortlease niet duurder

Veel werkgevers denken dat een auto leasen via shortlease duurder is dan op langere termijn leasen. Dat blijkt in de praktijk niet of nauwelijks het geval. Zeker niet als we de risico’s in ogenschouw nemen. Want het afkopen van een lang lopend leasecontract loopt al snel stevig in de papieren. Als efficiënt opererende werkgever is het verstandig om leasecontracten snel te kunnen beëindigen en financiële risico’s te beperken. 

Categorieën
Shortlease Audi Q7
Shortlease Audi Q7
Vanaf 2.239,- p/mnd
SUV
Automaat
excl. BTW
Shortlease Volvo V90
Shortlease Volvo V90
Vanaf 1.429,- p/mnd
Station
Automaat
incl. BTW
Leasen zonder BKR registratie

Leasen zonder BKR registratie

Johanna van Veldhoven
12 januari 2022
Bij de meeste leasemaatschappijen word je leaseovereenkomst als lening geregistreerd bij het BKR, waardoor je mogelijkheden om vreemd...
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Shortleaseland
Welkom bij Shortleaseland. Waar kunnen wij u mee helpen?